De zee, de lucht, de wind en het licht schilderen?

 

Het strand is de ‘scheidslijn’ tussen twee grootmachten.

Aan de ene kant de onmetelijke zee. Vol met leven, kleur en beweging. Aan de andere kant het land. Vol ‘van’ leven en vooral wat het land allemaal aan leven aandraagt.

Het strand zelf lijkt daarbij een neutrale zone waar beide werelden elkaar tegemoet treden. Schijnbaar neutraal want in feite is het een strook land waar de elementen met de regelmaat van de klok met elkaar botsen alsof ze in gevecht zijn.

 

Het constante krachtenspel tussen beide grootheden is fascinerend en boeiend.

Je beleving is het grootst als je jezelf er volledig aan ondergeschikt maakt….. als in een soort meditatie.

Als je zo ver bent dat je dit kan ondergaan, kan je de volgende fase in; die van het naar jouw eigen interpretatie verbeelden van wat je zintuigen allemaal proeven. Met penseel en verf op papier of linnen.

 

Vluchtig met dunne subtiele tonen en snelle streken zet je de grote lijnen uit, geen details maar snelle indrukken. Wat een beleving!! De voldoening is dat naarmate je je meer overgeeft aan de elementen je schilderij beter gaat lukken. Verbazing! Is dat kunst of magie?

 

De kust bij het Zeeuwse Domburg is vanwege het specifieke Zeeuwse Licht een uitstekend podium om je ‘plein air’ – debuut te maken.

Doe daarom mee aan de Masterclasses die in Domburg jaarlijks in meerdere sessies (twee- en driedaags) worden georganiseerd.

Op www.hetzeeuwselicht.nl zie je wat de mogelijkheden zijn en hoe je hierop kan inschrijven. Ga deze uitdaging aan!

 

 

 

0