Masterclass Het Zeeuwse Licht Reviews

Ontzettend veel geleerd van Hans Versfelt, hoewel ik jaren schilder en verschillende workshops/ cursussen heb gedaan. Hans zijn gedrevenheid werkte aanstekelijk. Fijn dat hij op mijn eigen schilderij zijn impressionistische penseel greep, het mengen met enkele kleuren, de onderschildering en het belang van de vlakverdeling liet zien. Logistiek èn gezelligheid door Henk was de kers op de taart.

Het gesjouw van spullen op het strand viel me tegen. Voor mij zijn grote tubes niet echt nodig. Kleine tubes en een kistezel voor op de rug zou een goede oplossing voor mij zijn. Verder topdagen!

Toos / 2023

2 dagen schilderen op het strand in Domburg. Het klonk mij als muziek in de oren, want ik was op zoek naar een mooie ervaring voor een nieuwe start met (buiten) schilderen.

Na een fijne reis, het werd een zeer zonnige dag, vond ik met de duidelijke beschrijving direct de afgesproken verzamelplaats aan de duinrand en niet lang daarna werden we een groep van 10 en konden we het duin afdalen in een caravaan van kisten, bolderkarren en andere bagagehulpen.
We maakten onder het lopen al kennis, waardoor we eenmaal aangekomen op een geschikte plaats snel onze draai vonden.
Henk van den Boogaard deelde met ons de eerste weetjes en feiten en bij een kop koffie begon het enthousiasme te stromen.
We maakten ook meteen kennis met Hans Versfelt: een fantastische impressionist en een prettig mens. Hij legde het een en ander uit en maakte meteen een ‘schilderijtje’ van het uit te beelden gebied. Hij noemde het een ‘voorbeeldschets’.

Ik deed mijn best, bekeek het beeld vanuit alle hoeken, maar zag niet ontstaan wat ik bedoelde.

Hans liep tussen onze ezels door en bracht hij ons allen hints en hervormde waar nodig de geschetste perspectieven. Voor mij was hij in ieder geval de redder in schildernood.

Het was een superdag met prettige toelichting, tips, ondersteuning, voorbeelden, verfraaiing en gelach.
De op het strand bezorgde lunch smaakte ons goed; hard werken maakt hongerig.

En zo was het ook de tweede dag: op een werkelijk bloedheet, vol strand gingen we weer aan de slag in dezelfde prettige sfeer als de eerste dag.
We maakten weer moois en minder moois, afhankelijk van onze persoonlijke vorm; strandbezoekers bewonderden onze kunst en deelden complimenten uit.

Aan het eind van beide dagen besprak Hans op het strand onze ‘werken’ met ons, waarna we met een hoofd vol waardevolle tips en een glaasje wijn ter afsluiting de caravan weer startten voor te terugweg. Het was in alle opzichten een meesterlijke masterclass.

Hanneke Schenkels / juli 2023

In twee geweldige nazomerdagen op het strand van Domburg leerde Hans Versfelt me schilderen. Natuurlijk had ik, vanuit affiniteit en voorliefde voor Impressionisme, door de tijd heen zelf wel eens wat geprobeerd te schilderen. Het ontbrak me achteraf bezien echter aan basisvaardigden en de juiste wijze van kijken. Die samenhang leerde ik in deze masterclass. Twee dagen, vier dagdelen met vier schilderijen, steeds ingeleid door een demo van Hans. Onder de indruk van de kwaliteiten van Hans, de saamhorigheid tussen de 9 class-genoten en Henk, die het als de ervaren organisator soepel bij elkaar houdt.

Peter / 2023

Hallo lieve schildervrienden,
Ik ben erg blij dat ik de schildercursus ‘Schilderen met olieverf op het strand’ heb mogen meemaken. Het was voor mij een spannende verrijking van het schilderen ook door de kunstenaar ter plekke.
Voor niet NL deelnemers, zou een vertaal APP aanraden! De crew was erg behulpzaam… en spande zich in met het NL -Englisch… Al met al heel erg bedankt

Helga uit Keulen / 2023

Op het strand, dichtbij de waterlijn, wind en zon deden en aardig wedstrijdje. Met zandzakken aan de ezel en een geweldig goede uitleg van Hans Versfelt, een geweldig, sympathieke kunstenaar, leerde ik allengs via een grove opzet in toonwaarden mijn schilderij op te bouwen om zo uiteindelijk stap voor stap tot een mooi eindresultaat te komen. Dat je alles voortdurend kunt corrigeren tijdens het schilderen, maakte dat ik niet zo druk ging maken over het eindresultaat, en daarmee losser begin te schilderen.

Loek / mei 2023

Wij hebben ook weer genoten mede dankzij de mooie kwasten 🎨, de leerzame lessen van Hans, de goede verzorging door Henk en het ontspannen gezelschap! Dank ook voor alle foto’s! Groet

Mechteld en Michiel / augustus 2023

Dank Henk en Hans, voor jullie goede verzorging, wijze lessen en inspiratie. Met het buitenschilderen en alle onzekekerheden, ongemak weer een mooie ervaring rijker. Ik ga het zeker vaker doen! Hartelijke groet,

Beatrice / augustus 2023

Serieus ik net wakker vanuit een zanderige droom! Dank! Henk en Hans, ach ja jullie doen het echt goed samen. En het prettige gezelschap. Volgend jaar vervolg…!!

Tom / augustus 2023

Ook van mij hartelijk dank voor de wijze lessen en het geduld van Hans en Henk voor de begeleiding. Het waren mooie inspirerende dagen met een leuk gezelschap. We troffen het met het weer.

Dré / augustus 2023

Nogmaals dank voor de fantastische dagen! Echt van genoten. Perfecte balans tussen demonstratie, kennisoverdracht, veel zelf schilderen, feedback van de meester en leuke mensen met goede energie en een top host! Ook de afsluiting einde dag vond ik echt heel fijn. Gewoon gezellig en nog een beetje reflectie. Ik kom absoluut terug!

Marjolein 2023

Hans en Henk,
Het lijkt zo makkelijk. Je geeft een groep mensen de kans om hun hobby uit te leven onder deskundige leiding. In de praktijk kan er dan nog heel veel verkeerd gaan. Jullie zien kans om van zo’n diverse groep binnen heel korte termijn een hechte groep te maken. Het gaat daarbij niet alleen over jullie deskundigheid ten aan zien van het schilderen maar ook en vooral de wijze waarmee jullie met iedereen omgaan. Ik heb mij daarbij zeer op mijn gemak gevoeld, waarvoor alsnog hartelijk dank. Ik hoop er ook volgend jaar weer bij te zijn. Inshalla!

Jaap 2023

0