Schildersmaterialen

Schildersmaterialen aanbevolen door onze kunstschilders

zie ook vooral onze Informatiebrief

In samenwerking met Van der Linde Teken- en Schildersmaterialen hebben we een pakket schildersmaterialen en hulpmiddelen samengesteld. Om het je gemakkelijk te maken kan je dat via onze website bestellen. Volg de link schildersmaterialen bestellen en op deze pagina zie je welke materialen wij aanbevelen.

Voel je uiteraard niet verplicht hier aan te moeten schaffen, daar ben je volkomen vrij in en waarschijnlijk heb je ook al een en ander in huis. Op de pagina waarnaar je kan doorlinken, geven wij je inzage in welke materialen/kleuren enz. je heb best kan gebruiken tijdens onze masterclasses.
Over schilderezels, stoeltje, vervoermiddel en andere handige hulpmiddelen en tips voor op het strand, informeren wij je nog uitgebreid in onze informatiebrief die we na inschrijving toezenden.

We schilderen bij voorkeur met olieverf (op olie basis of watervermengbaar) omdat je hiermee goed nat-in-nat (Alla Prima, zie onder) kan werken.

Attentie:

ook als je niet aan onze Masterclasses deelneemt kan je via de link schildersmaterialen bestellen een bestelling plaatsen.

WAT IS ALLA PRIMA? Alla Prima is een schildertechniek waarbij de nieuwe verf laag wordt toegevoegd op de voorafgaande nog natte verf lagen. Deze techniek wordt ook wel nat-in-nat schildertechniek genoemd. Met deze techniek -zoals we die tijdens onze masterclass zullen uitleggen- wordt het schilderij binnen een relatief korte tijd geschilderd. De kleuren worden behalve op het palet ook op het schilderij zelf gemengd en nat tegen en over elkaar gezet. Meestal is het formaat van het canvas klein, omdat het in een sessie moet wordt geschilderd. Deze schildertechniek wordt vaak gebruikt bij olieverf, omdat het even duurt voordat deze verf droog is.

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2024 en kies uit onderstaande mogelijkheden:

Inschrijven voor de Tweedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Inschrijven voor de Driedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Het programma van 2023 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0