Twee of drie dagen kunstschilderen op het strand van Domburg!

We brengen je de basis van de creatieve techniek bij waarna je zelf in staat bent je eigen stijl en handschrift er aan toe te voegen
Tweedaagse Masterclass
Driedaagse Masterclass

Plein Air schilderen op het strand bij het Zeeuwse Licht is als een ontdekkingsreis!

Water, Wolken, Luchten, Strand

‘Het Zeeuwse Licht’ organiseert professionele schilderlessen in de stijl van het Impressionisme in voorjaar, zomer en najaar. Het programma gaat in op de specifieke thema’s die het strand te bieden heeft: wolken, luchten, golven, en vooral ook het kleurrijke strandleven met zijn badgasten!

Onze geheel eigen praktische lesmethode

We brengen je stapsgewijs op een heldere manier de uitgangspunten bij van hoe je op impressionistische wijze een schilderij opbouwt. Ieder dagdeel beginnen we met een heldere demonstratie dat zowel praktijk- en theorieles in één is.

Beginnend met donker en licht, van toon naar kleur, van grof naar fijner en waarbij eigenlijk iedere fase al bijna een eindstadium is. We brengen je de basis bij van de creatieve techniek waarna je zelf in staat bent je eigen stijl en handschrift er aan toe te voegen.

Deelnemers ervaren de wijze van lesgeven en begeleiding als een inspirerende mix van het serieus overbrengen van impressionistisch schilderen in een ongedwongen sfeer. De lessen van de Masterclasses in 2023 worden gegeven door Hans Versfelt.

Altijd plein air

Voor elke situatie hebben we wel een mooie werkbare locatie. Vooral en overwegend in Domburg maar ook eventueel afgestemd op de actuele weersomstandigheden op mooie andere locaties zoals Veere, Zoutelande of zelfs Middelburg.

Gedurende 2 of 3 dagen met veel persoonlijke aandacht en individuele begeleiding schilderen we in een gevarieerd programma.

Ook voor mensen die al vaker hebben deelgenomen is het telkens weer een boeiend en uitdagend programma.

“Voor een impressionist is schilderen naar de natuur niet het schilderen van het onderwerp, maar het realiseren van een sensatie”.
– Paul Cézanne

Masterclasses Kunstschilderen

Wat houden de lessen in?
 • Ca. 5½ uur per dag schilderen op het strand, in de duinen of op een andere inspirerende locatie
 • Elk dagdeel krijg je een demonstratie met uitleg. Daarna persoonlijke begeleiding
 • Geen uitgebreide theorieles maar ‘learning by doing’
 • Bij voorkeur schilderen we met olieverf (acrylverf kan ook)
 • Kennisoverdracht naar ieders eigen niveau
 • Alles in een prettige sfeer met koffie, thee en dagelijkse lunch op het strand
 • Einde dag telkens evaluatie met een hapje, sapje en een gezellig glas wijn

Wat ga je leren en kan je verwachten:

 • Hoe schilderen we in een impressionistische stijl de zee en branding, luchten en wolken, reflecties, duinen, zand en strandtaferelen
 • Hoe verbeelden we atmosfeer, perspectief en diepte in een goede compositie
 • Hoe schilderen we taferelen met figuren en mensen
 • Direct na je inschrijving ontvang je ter voorbereiding nog uitgebreide informatie en ‘tips & tricks’ en een basisprogramma
 • De praktijk leert dat iedereen volop nieuwe handvaten, kennis en inspiratie mee naar huis neemt.

Als je minder mobiel bent en je vraagt je af of het een belemmering is om je goed op het strand te kunnen bewegen? Mail of bel ons dan….. we kunnen je goed adviseren en met je overleggen.

De beleving van plein air schilderen……

Met een groep gelijkgestemden in de creatieve omgeving van Domburg samen schilderen is een bijzondere ervaring. De stranden met zijn eeuwenoude paalhoofden, het geruis van de branding, de mystieke zonsondergangen, het grillige duinlandschap met unieke vergezichten, de oude bossen en de gezellige badplaats Domburg met zijn vele terrasjes en restaurants…

Al deze onderdelen maken de beleving van de Masterclasses speciaal.

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2023 en kies uit onderstaande mogelijkheden:

Inschrijven voor de Tweedaagse Masterclasses 2023:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Inschrijven voor de Driedaagse Masterclasses 2023:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Het programma van 2023 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0