Twee of drie dagen kunstschilderen op het strand van Domburg!

We leren je de basis van de creatieve techniek waarna je zelf er je eigen stijl en handschrift aan kan toevoegen 
Tweedaagse Masterclass
Driedaagse Masterclass

Plein Air schilderen op het strand bij het Zeeuwse Licht is een creatief avontuur! 

Water, Wolken, Luchten, Strand

Het programma van ‘Het Zeeuwse Licht’ biedt professionele schilderlessen in de stijl van het Impressionisme in de lente, zomer en najaar. De lessen zijn gericht op de specifieke elementen die het strand te bieden heeft: wolken, luchten, golven, en natuurlijk ook het kleurrijke strandleven met zijn badgasten!

Onze unieke en praktische lesmethode

Je leert -stap voor stap- hoe je een schilderij opbouwt in impressionistische stijl. Ieder dagdeel beginnen we met een duidelijke demonstratie die zowel praktijk- en theorieles omvat.

We beginnen met donker en licht (tonaal), van toon naar kleur, daarna in kleurcontrasten van grof naar fijner. Elke fase is eigenlijk al bijna een eindstadium is. We leren je de basis bij van de creatieve techniek waarmee je een eigen stijl en handschrift kan ontwikkelen.

Deelnemers beschrijven onze manier van lesgeven en begeleiding als een inspirerende mix van serieuze instructie in een ontspannen sfeer. De lessen van de Masterclasses in 2024 worden gegeven door Hans Versfelt.

Altijd plein air

We schilderen altijd plein air, wat betekent dat we op locatie werken. Voor elke weersituatie hebben we wel een geschikte plek, voornamelijk in Domburg, maar ook op andere mooie locaties zoals Veere, Zoutelande of zelfs Middelburg.

Gedurende 2 of 3 dagen krijg je veel persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding in een gevarieerd programma.

Zelfs als jij al eerder hebt deelgenomen, blijft het programma boeiend en uitdagend. Iedere keer ontdek je wel weer iets nieuws!

‘Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; een boom, een huis, een veld, of wat dan ook. Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel en schilder het precies zoals het er voor jou uitziet, de exacte kleur en vorm’.
-Claude Monet

Masterclasses Kunstschilderen

Wat houden de lessen in?
 • Ca. 5½ uur per dag schilderen op het strand, in de duinen of op een andere inspirerende locatie
 • Elk dagdeel krijg je een demonstratie met uitleg. Daarna persoonlijke begeleiding
 • Geen uitgebreide theorieles maar ‘learning by doing’
 • Bij voorkeur schilderen we met olieverf
 • Kennisoverdracht is afgestemd op ieders eigen niveau
 • Alles in een prettige sfeer met koffie, thee en dagelijkse lunch op het strand
 • Aan het eind van elke dag is er telkens een evaluatie met een borrelhapje, sapje en een glas wijn

Wat ga je leren en wat kun je verwachten:

 • Leer hoe je de zee, branding, wolken, reflecties, duinen, zand en strandtaferelen in een impressionistische stijl schildert.
 • Ontdek hoe je atmosfeer, perspectief en diepte kunt verbeelden in een goede compositie.
 • Leer hoe je taferelen met figuren en mensen schildert.
 • Direct na je inschrijving ontvang je ter voorbereiding nog uitgebreide informatie, ‘tips & tricks’ en een basisprogramma
 • De praktijk leert dat iedereen volop nieuwe handvaten, kennis en inspiratie mee naar huis neemt.

Als je minder mobiel bent en je vraagt je af of het een belemmering is om je goed op het strand in los zand te kunnen bewegen? Mail of bel ons dan. We kunnen je goed adviseren!

De beleving van plein air schilderen……

De beleving van plein air schilderen in Domburg is een bijzondere ervaring. Samen met een groep gelijkgestemden kun je genieten van de authentieke omgeving en de prachtige natuurlijke elementen. Denk aan de eeuwenoude paalhoofden op het strand, het geruis van de branding, de mystieke zonsondergangen, het grillige duinlandschap met unieke vergezichten, de oude bossen en de gezellige badplaats Domburg met zijn vele terrasjes en restaurants.

Realiseer je ook dat grootmeesters als Piet Mondriaan, Jan Toorop, Jacoba van Heemskerck, Charley Toorop, Mies Elout-Drabbe hier ook hebben geschilderd…

Dit allemaal maakt de beleving van de Masterclasses speciaal.

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2024 en kies uit onderstaande mogelijkheden:

Inschrijven voor de Tweedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Inschrijven voor de Driedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Het programma van 2024 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0