Verblijfsmogelijkheden in Domburg en omgeving

Verblijfsaccomodatie in alle soorten….

Voor een grote diversiteit aan verblijfsaccomodatie kunnen wij je -op verzoek- een overzichtslijst van allerlei soorten geschikte adressen toezenden. Daarnaast hebben we een speciale lijst met goedkopere overnachtingsmogelijkheden voor hen die goed maar ook betaalbaar willen verblijven. Ook kunnen we je persoonlijk adviseren, wanneer je bijvoorbeeld specifieke accommodatie wenst voor meerdere personen.

Mail je vraag naar info@hetzeeuwselicht.nl

Wat maakt Domburg bijzonder?

Domburg

Domburg is één van de mooiste badplaatsen van Nederland. Deze gezellige badplaats heeft niet alleen alles voor een mooie vakantie, maar brengt ook heel wat geschiedenis met zich mee! Een gezonde lucht met een bijzonder licht trekt als sinds jaar en dag mensen naar deze plek. En nog steeds is Domburg heel populair. Niet alleen de leuke boetiekjes, maar ook de restaurants, strandtenten en brede stranden vallen erg in de smaak!

Geschiedenis

Wist je dat Domburg een lange kuurtraditie heeft? Er zijn zelfs resten van thermen en een badhuis met warm-en koudwaterbaden uit de Romeinse tijd gevonden! De geschiedenis van
Domburg als badplaats begint in 1834 als twee Middelburgse dames besluiten om met badkoetsen een zeebad te nemen. Het kuren werd beschouwd als een nieuwe geneesmethode. Badgasten kwamen voor hun ontspanning maar ook om te profiteren van de schone zeelucht en de heilzame kracht van het zeewater.

Kunst & Cultuur

In het begin van de 20e eeuw kwamen veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen.Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste. Er ontstond een kunstenaarskolonie rondom deze kunstenaars. Zij woonden en werkten in Domburg en lieten zich inspireren door het unieke Zeeuwse licht. Hun erfenis leeft nog in Domburg. Het museum Marie Tak van Poortvliet heeft thematentoonstellingen, rond de kunstenaars die Domburg begin 20e eeuw aandeden. Ook nu trekt Domburg nog veel kunstenaars. Wil je zien waar de beroemde werken van de kunstenaars werden gemaakt? Ga dan mee met de ‘In het licht van Toorop en Mondriaan’ wandeling.

Natuur

Domburg grenst direct aan de Manteling, een uniek bos met statige buitenplaatsen en schitterende tuinen. En als je iets verder doorloopt richting Oostkapelle, kom je het prachtige Kasteel Westhove tegen! Het is een van de weinige eikenbossen direct aan zee. Het werd aangeplant om Walcheren te beschermen tegen de koude zeewind. De bomen hebben dan ook typische vormen door diezelfde zeewind. Het is een beschermd natuurgebied, ingericht op rust, stilte en ontspanning.

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2024 en kies uit onderstaande mogelijkheden:

Inschrijven voor de Tweedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Inschrijven voor de Driedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

0