Schildercursus op het strand

2 of 3 dagen kunstschilderen Zeeland

Lijkt het je een uitdaging om te schilderen op het strand? Het Zeeuwse licht organiseert  inspirerende Masterclasses kunstschilderen op het strand van Domburg, onder begeleiding van gerenommeerde Nederlandse kunstschilders: Hans Versfelt en Wim van de Wege.

Ontvang direct meer informatie door het formulier in te vullen of bezoek www.hetzeeuwselicht.nl.

Direct informatie aanvragen

schildercursus op het strand Domburg

Schilderen op het strand van Domburg

Een Masterclass schilderen op het strand van Domburg is de gelegenheid om jouw schildertechnieken te verfijnen. Onder begeleiding van gerenommeerde Nederlandse kunstschilders kunt u zich twee of drie dagen lang laten inspireren door het Zeeuwse Licht in de ambiance van Domburg met zijn kunsthistorie. Proef de zilte lucht, voel het zachte briesje, en luister naar het geluid van de branding en geniet van een unieke beleving op het mooie Zeeuwse strand.

 

Hoe ziet de masterclass eruit?

De Masterclasses vinden plaats in april, mei, juni, juli, augustus en september. Daarnaast worden de lessen gegeven in groepen van maximaal 9 personen. Elke Masterclass duurt twee of drie dagen (dagelijks van 09:30 – 12:00 en van 14:00 – 16:00) en vind plaats op het strand van Domburg. Door middel van een uitleg, demonstratie en korte theorieles begint de dag, en daarna ga je zelf aan de slag. ’s Middags is er een lunch op het strand en ten slotte eindigen we de dag met een groepsevaluatie en uiteraard onder het genot van een drankje.

 

Verfijn je schildertechnieken in 2 of 3 dagen!

 

Je leert in impressionistische stijl het schilderen van de golven, branding en wolkenluchten. Daarnaast leer je het Zeeuwse Licht te ‘vangen’ en op jouw doek te verbeelden.  Vervolgens leer je ook composities, reflecties, atmosfeer en diepte te schilderen, evenals alles dat we op het strand kunnen tegenkomen en observeren.

Verder brengen we bij een aantal basisbeginselen zoals het creëren van harmonie, het op de juiste wijze samenvoegen van elementen zoals balans, textuur, vorm, kleur, contour en beweging. Vooral ook ‘Less is more’ waarmee je het thema voor je schilderij gestalte geeft vanuit de werkelijke essentie. Vereenvoudiging van de werkelijkheid…..

 

Ik droom mijn schilderij en daarna schilder ik mijn droom…..

– Vincent van Gogh
0