Schilderen op het strand

2 of 3 dagen kunstschilderen op het strand van Domburg

Schilderen op het strand is een geweldige belevenis. Het Zeeuwse licht organiseert inspirerende Masterclasses kunstschilderen op het strand van Domburg, onder begeleiding van bekende Nederlandse kunstschilders: Hans Versfelt en Wim van de Wege.

Ontvang direct meer informatie door het formulier in te vullen of bezoek direct www.hetzeeuwselicht.nl.

Direct informatie aanvragen

schilderij-lezende-vrouw
vrouw-aan-het-schilderen

Een Masterclass schilderen op het strand van Domburg is dé kans om jouw schildertechniek te verfijnen. Onder begeleiding van gerenommeerde en bekwame Nederlandse kunstschilders kun je twee of drie dagen lang inspiratie opdoen in de ambiance van Domburg met zijn kunsthistorische achtergrond. Proef de zilte lucht, voel het zachte briesje en luister naar het geluid van de branding. Geniet van een unieke creatieve beleving op het mooie Zeeuwse strand.

Hoe ziet de masterclass eruit?

De Masterclasses worden gegeven in groepen van maximaal 8/9 personen. Elke Masterclass duurt twee of drie dagen en vind plaats op het strand van Domburg. Door middel van demonstratie en korte theorieles begint de dag, en daarna ga je zelf aan de slag onder zeer individuele begeleiding. ’s Middags is er een lunch op het strand en ten slotte eindigen we de dag met een groepsevaluatie en uiteraard onder het genot van een drankje.

Naar de masterclasses
schilders-op-een-rijtje

Wat gaan we leren?

Je leert in impressionistische stijl het schilderen van de golven, branding en wolkenluchten. Je leert het Zeeuwse Licht te ‘vangen’ en op jouw doek over te brengen. Vervolgens leer je ook snelheid, reflecties, atmosfeer, contrasten en diepte aan te brengen bij alles dat we op het strand kunnen tegenkomen en observeren. Wat we je verder bijbrengen zijn een aantal basisbeginselen zoals het creëren van harmonie, het op de juiste wijze samenvoegen van elementen zoals balans, textuur, vorm, kleur, contour en beweging. Vooral ook ‘Less is more’ waarmee je het thema voor je schilderij gestalte geeft vanuit de werkelijke essentie. Vereenvoudiging van de werkelijkheid…..

schilderende-vrouw

Achter de veranderlijke vormen van de natuur ligt een onverantwoordelijke zuivere werkelijkheid.

– Piet Mondriaan

 

0