Schilderen aan zee

2 of 3 dagen kunstschilderen aan zee

Voor menig kunstenaar is de zee een onuitputtelijke bron van inspiratie. De zee schilderen gaat dan ook het beste plein air! Lijkt het je leuk om dat eens te doen, liefst in goed gezelschap en onder begeleiding van een professionele kunstschilder? Schrijf je dan in voor de Masterclass ‘Het Zeeuwse Licht’ op www.hetzeeuwselicht.nl.

Direct informatie aanvragen

schilderen aan zee Zeeuwse licht

Schilderen op het strand met het Zeeuwse licht

Onze schilderlessen op het strand zijn vernoemd naar het Zeeuwse licht, dat al door vele kunstschilders is vastgelegd. En dat Zeeuwse licht bestaat echt, volgens kunstenaar Loek Grootjans; hij deed een jaar lang onderzoek en ontdekte dat de zoutkristallen in het water ’s zomers groter zijn dan gedurende de rest van het jaar. De manier waarop die zoutkristallen het licht reflecteren, zou volgens Grootjans dat unieke Zeeuwse licht opleveren.

De zee schilderen op het strand

Of je nu wilt schilderen in de duinen of het liefst zo dicht mogelijk bij de zee, de schilderlessen van Het Zeeuwse Licht maken het mogelijk. Als het slecht weer is, worden de lessen naar een nader te bepalen locatie verplaatst. Je volgt drie dagen lang schilderlessen op het strand in Domburg, in groepjes van maximaal 10 personen. Je wordt daarbij begeleidt door gerenommeerde Nederlandse kunstschilders. De schilderlessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Wat kan ik leren van de schilderlessen op het strand?

Je leert het schilderen van de zee, het strand, de duinen, de lucht en het licht en alles dat je op het strand kunt tegenkomen. Je leert hoe je diepte en contrast kunt creëren, hoe je het licht kunt vangen en hoe je de verschillende elementen in jouw schilderwerk kunt samenvoegen en in balans kan brengen. Het is geen theorieles.

Ik droom mijn schilderij en daarna schilder ik mijn droom…..

– Vincent van Gogh
0