Kunstschilders van Het Zeeuwse Licht

Hans Versfelt (1968)

Geboren in Breda, ontwikkelt zich in hoog tempo tot een bekend virtuoos schilder van het Hollandse licht (zoals dat overigens nergens mooier is dan in Zeeland) en is nationaal een zeer gewaardeerd hedendaagse impressionist met inmiddels een gigantische oeuvre.

Hans Versfelt is één van de weinige schilders die ter plekke zijn onderwerpen schildert. Overal kun je Hans tegenkomen, gewapend met verf, doek en kwasten.

In het centrum van een stad, op een bevolkt strand maar ook in een verlaten polder. Elk onderwerp heeft zijn schoonheid, volgens Hans.

Hans werkt snel om de veranderende omstandigheden van het onderwerp en bewegende licht te kunnen vangen. Hij schildert met brede vlakken snel toe naar een totaal indruk. Soms blijft een werk in brede toetsen geschilderd, maar soms voltooit hij een schilderij met veel detail en fijnere streken. Het schilderij wordt altijd ter plekke voltooid.

Galerieën zijn Kunstzaal van Heijningen Den Haag, Galerie Anneé Haarlem, Galerie Bonnard Nuenen. Musea: Haags Historisch Museum, Stedelijk Museum Kampen, Katwijks museum en Pan Amsterdam.

Tijdens de Masterclass wil ik aan de deelnemers overbrengen hoe ik snel en doeltreffend een schilderij op locatie maak, met olieverf. Olieverf (eventueel water verdunbaar) heeft mijn voorkeur om mee te werken.

Ik zal de les starten met het maken van een snelle demo. Laten zien hoe je schildert maakt vaak meer duidelijk dan een hoop woorden.

Bij de demo zal ik o.a. laten zien hoe ik al bij de opzet van het schilderij toe werk naar een duidelijke totaal indruk van het onderwerp dat we gaan schilderen. Ik zal tijdens de demo vertellen over o.a. licht-donker contrast, koud-warm contrast, het schilderen in vlakken en andere aspecten die belangrijk zijn bij het plein-air schilderen.

De demo maak ik op de plek waar we gaan schilderen. Ik ga de deelnemers intensief begeleiden met het maken van hun schilderij van die locatie of onderwerp. Als het nodig is kan ik tijdens de les met de kwast in de hand laten zien wat ik bedoel.

Als je mijn opbouw volgt kan je met olieverf een schilderij in één dag voltooien. Misschien zelfs wel twee. Dat hangt er van hoe ver je het schilderij wil uitwerken.

Wat ik aan de individuele deelnemer zal overdragen hangt ook af van de ervaring die men al heeft. De een zal verder gevorderd zijn dan de andere. Geen probleem.

Maar zeker is dat elke deelnemer in alle dagen tijdens de Masterclass veel zal leren over alla-prima schilderen op locatie’.

Overige kunstschilders:

Seizoen 2023: Hans Versfelt
Seizoen 2022: Hans Versfelt, Wim van de Wege
Seizoen 2021: Hans Versfelt, Jo Dumon Tak, Andrea Cook
Seizoen 2020: Hans Versfelt, Robert Vorstman, Jo Dumon Tak
Seizoen 2019: Ad van Bokhoven
Seizoen 2018: Ad van Bokhoven

Inschrijven voor de Twee- of Driedaagse Masterclasses 2024 en kies uit onderstaande mogelijkheden:

Inschrijven voor de Tweedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Inschrijven voor de Driedaagse Masterclasses 2024:

Voor groepen van minimaal 8 personen bestaat de mogelijkheid om -in overleg- buiten bovengenoemde data 2 of 3 daagse lessen te boeken. Neem hierover met ons contact op per mail of telefonisch. Zie contactpagina.

Het programma van 2024 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0