Ervaringen van deelnemers

Ik ben de afgelopen jaren al vier keer op het strand gaan schilderen. Het afgelopen seizoen twee maal twee dagen, een keer in het voorjaar en in het najaar. Bij toeval allebei de keren “slecht” weer, veel wind, regen, soms gelukkig ook nog wat zon… Maar wat heerlijk, en wat prachtig is dan de zee, de lucht. Hoe geïnspireerd zijn dan juist de docenten. Het was opnieuw erg fijn en ik verwacht ook komend seizoen mijn ezel weer in te pakken. Even helemaal niets anders om aan te denken, los van alle dagelijkse zaken, gastvrijheid van Henk,inspiratie van docenten… een aanrader!

Karin Heeren / 2022

september van dit jaar heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan de masterclass schilderen op het strand van Domburg met het Zeeuwse licht.het was voor mij een totaal nieuwe ervaring om vanuit mijn “ateliertje” waar ik meestal rustig stillevensof portretten schilder zo in de buitenlucht te gaan werken.het was fantastisch,de organisatie en docent Hans Versfelt waren enthousiast en vakkundig en met een leuke groep en prachtig weer waren het twee zeer inspirerende dagen.ik kom zeker nog een keer.

Franck Verstraeten / 2022

Ik schilder nog niet zo heel erg lang en wilde graag leren om wat losser en meer impressionistisch te gaan schilderen. Dus was ik op deze plein-air schildercursus aan het goede adres, want het moet binnen een paar uur, nat-op-nat, op je doek staan. Snel opzetten van licht-en donker en dan kleur aanbrengen. Leerzaam om te zien hoe Hans Versfelt dat doet. Bovendien was het heerlijk om drie dagen lang op het strand te schilderen met gelijkgestemde zielen. Het was inspirerend en smaakt naar meer ….

Joost Ketting / 2022

Het mag vast niet, maar toch, wat was dat lekker verven die Zeeuwse Lichten ! Schilderen op de mooiste locaties van Veere tot en met het Domburgse strand. Erheen sjokken met je spullen in een bolderkar of op je rug. Het leek wel buiten schilderen en dat was het ook! Goed georganiseerd en werkelijk prachtige lessen op de koop toe. Gewoon meedoen!

Tom / 2022

Al 3 jaar achtereen verrijkt de masterclass kunstschilderen aan zee mijn vakantie in zeeland.Doordat er steeds verschillende omstandigheden zijn blijft het boeiend en zeer leerzaam.Ik hoop daarom ook de komende zomer weer een masterclass te kunnen volgen.

Margot / 2022

Ik was zeer te spreken over de masterclass . Fijne leiding en docent . Ik overweeg zelf om het nogmaals te doen. Ook de groep vond ik zeer gezellig . Het was voor het eerst dat ik op het strand schilderde en dat beviel best wel goed . Ik was vooraf we gespannen , omdat ik bang was dat de schildersezel om zou waaien of dat ik hem om zou stoten . Zand op het schilderij enz. Maar dat viel alles zeer mee.

Frans Brüning / 2022

“Hoewel ik al geruime tijd schilder blijkt het mogelijk om nogsteeds nieuwe ervaringen op te doen die het schilderen alleen maar attractiever maken. Van nature ben ik een fijnschilder hoewel ik wel probeer om losser te schilderen. Met mijn kennis van perspectief en kleur maak ik acceptabele schilderijen. Deze masterclass was voor mij echter een beetje een aardverschuiving. In plaats van mijn penseeltjes moest ik van Hans Versfelt beginnen met per kleur een forse penseel. Daarnaast moest ik werken met een buitenmodel groot palet met daarop een vaste indeling. Hoe je daar mee kan werken demonstreerde Hans door ons in hoog tempo het beoogde beeld voor te schilderen. Voor mij niet zo nodig maar voor velen een enorme steun. Ik probeer nog steeds om schilderijen te maken met de wetenschap opgedaan gedurende deze masterclass en overweeg deze masterclass nog een keer te doen. Het was een zeer aangename ervaring. Het weer werkte mee en de samenwerking met de andere cursisten was optimaal.”Twee heerlijke dagen aan zee. Hans gaf fijne en inspirerende lessen, daar heb ik veel van geleerd. Leuke groep cursisten. Goede verzorging door Henk. Kortom, aanrader !

Wilma / 2022

Tussen zomer en herfst volgde ik een masterclass, onder leiding van Hans Versfelt. Temidden van prachtig licht, de ruimte en het geraas van de zee kon ik snelwerken. Maar het viel nog niet mee, de gegeven informatie soepel toe te passen. De tweede dag schuilden we onder strandtenten. Het wisselende spel van de wolken was schitterend. De belangrijkste les van deze workshop is dan ook dat ik beter ben als expressionist. In mijn atelier veegde ik het zand van de doeken en werkte ze kleuriger uit. Maar wel met oog voor de extremen en het donker.

Hedi Hegeman / 2022

Het was genieten aan het strand van Domburg!!!!Omdat ik praktisch alleen ervaring had met in veel lagen schilderen, en dan ook nog abstract; urenlang zoekend naar de juiste vorm en kleur, was dit een hele nieuwe ervaring!Ik heb veel goede en bruikbare tips gekregen!! Super! Hartelijk dank!!!!

Annet Koopman / 2022

Ich war im Mai 2022 zum 1. Mal dabeiund fand die Masterclass sehr gut und vorallem intensiv -wer zum 1.Mal mitmacht, sollte daher nur 2 Tage buchen, um das Gelernte danach erstmal zu verarbeiten.
Mir hat es auf jeden Fall eine Menge Spass gemacht in der kleinen Gruppe mit sehr netten Gleichgesinnten und einem super Lehrer am Strand zu malen und im Anschluss auch noch darüber zu sprechen.Ich habe gelernt loszulassen, locker zu malen und auch einige neue Tricks zur Ölmalerei erfahren und vier wunderschöne Bilder mit nach Hause genommen.Hutab vor der hervorragenden Organisation von Henk, der rundum für die ganze Gruppe sorgte!Ich werde bestimmt nochmal mitmachen.

Ute / 2022

De tweedaagse masterclass die ik gevolgd heb bij Wim van de Wege in mei dit jaar zal ik in een paar woorden vatten: Het was: spannend, leerzaam, inspirerend, professioneel, vrijheid, loskomen, veilig en supergezellig!Voor mij voor herhaling vatbaar! Ik vond het TOP!

Lidie Knol / 2022

Samen met mijn dochter heb ik de masterclasses gevolgd. Het waren twee superleuke en vooral leerzame dagen. Leuke sfeer, leuke groep en erg goede begeleiding. Alles top geregeld!

Tineke Beekman / 2022

Hallo Henk Je was een geweldige gastheer Een met humor Je gaf soms een subtiele aanwijzing Je was betrokken bij de materie. Met iedereen goed onderhoudend.Van Hans Versfeltveel geleerd.Heb in de loop der jaren veel workshops gedaan ook bij bekende meesters. Je was top. Ook als ik enigszins eigengereid.Je dacht niet zoek het zelf maar uit. Maar hielp mij bij mijnzwakke punt. Licht. Donker. En andere contrasten nou wat wil je nog meer!

Jaap havinga / 2022

Heerlijk om buiten aan het strand te schilderen! Hoewel ik al heel lang schilder was Alla Prima schilderen voor mij toch een heel nieuwe ervaring. Ik ben gewend om laag over laag schilderen, een ‘doorwerkt’ schilderij te maken zeg maar. De spontane toets van Alla Prima bevalt me, en…. ik heb mijn liefde voor olieverf herontdekt! Mijn tips:Ik zou liever op een wat groter formaat doek werken, afstand houders zijn niet nodig, schilder tapeen wat schelpen werkt zeker zo goed

Lineke van der Maas / Juni 2022

De masterclass heb ik als zeer positief ervaren. Hans is een gedreven schilder die studenten graag wil helpen. Hij heeft oog voor de diverse niveaus en speelt daarop in. Ik heb veel geleerd in twee dagen.
Ook de verzorging qua eten en drinken was prima en de sfeer was goed. Ik denk er met warme herinneringen aan terug.

Anita / 2022

Ik heb ontzettend genoten van je goed georganiseerde masterclass,Het was erg gezellig, ik heb van Hans echt veel geleerd. Het is zelfs zo dat ik met mijn zus ( arendonck gedaan) al afspraken heb gemaakt om in de natuurgebieden rond Tilburg te gaan schilderen.Jouw typische (brabantse )humor , waarbij een grote dosis relativering hoort, heeft daar zeker aan bijgedragen als tegenhanger van de serieuze aanpak van Hans.Een goede combinatie

Toussaint / 2022

Beste Hans en Henk, veel dank voor een mooie, inspirerende en gezellige cursus. Veel geleerd! Demo’s en tips en inbegrepen(!) heel leerzaam en helder, Hans. Geweldig om te zien hoe jij zo’n schilderij opzet. Demo’s waren heel goed, ook om voor je ogen te zien gebeuren dat dat zo snel kan. Geeft vertrouwen in de aanpak . Wellicht tot een volgende keer! Groet, Paul.

Paul / 2022

Een masterclass voor gevorderden volgen bij het Zeeuws licht was voor mij heel leerrijk. Durf en snelheid ontwikkelen, kleuren-en materiaalkennis, perspectief, het kwam allemaal aan bod. Mooie settings, al schilder ik het liefst op het strand. Heerlijk ook om op niveau les te krijgen van een échte kunstenaar. Demo’s geven je inspiratie en inzicht. Met heel veel nieuwe bagage naar huis gegaan. Ik kom heel graag terug!!

Annemie Vanhees / 26 en 27 augustus 2021

Dit jaar heb ik weer deelgenomen aan de Masterclass “Het Zeeuwse Licht”. Ondanks de bizarre weersomstandigheden (nu al voor de tweede keer !!!) heb ik het weer reuze naar mijn zin gehad en was het een bijzondere beleving. De schilderijtjes zijn door het weer iets minder vrolijk geworden en zand op je schilderij, ja, daar ontkom je niet aan! Het bevlogen enthousiasme van Hans en de zorgzaamheid van Henk maken het tot een waar feest.
Volgend jaar hoop ik op beter weer, echter dat is geen reden om me niet aan te melden.

Antoinette / 26 en 27 augustus 2021

Ik heb enorm genoten van deze masterclass van Hans Versfelt. Ik kreeg dit cadeau van onze kinderen ter ere van mijn 70e verjaardag. Het enige wat ik lastig vond was het gepolder door het mulle zand. Maar er waren veel handen die mij geholpen hebben. Ik vind het echt een aanrader!
Nogmaals dank voor hele mooie dagen! Hartelijke groet

Ineke Haarhuis-Oostvogel / 9 en 10 september 2021

Na opgave voor een van de masterclasses, was de communicatie erg duidelijk. Het was mij duidelijk wat er wel en niet aanwezig was en de tips die de dagen makkelijker/ prettiger zouden maken.
De catering was erg goed deze dagen.
De groepsgrote was precies groot genoeg.
Dag opbouw vond ik erg prettig, eerst een voorbeeld en dan zelf aan de slag
Ik was bij Hans en heb zijn manier van ( lesgeven ) als prettig ervaren.
De begeleiding door jou Henk was ook top. Alles was keurig geregeld en je was een gezellige aanvulling.
Ik heb twee top dagen gehad en denk er over na om volgend jaar weer in te schrijven omdat ik nu op water basis geverfd hebt en het dan met olie verf wil proberen.

Peter Raaijmakers / 9 en 10 september 2021

De aanloop naar de masterclass zorgde voor wat hoofdbrekens.
Wat was het handigste om te vervoeren wat betreft tafel, stoel en verfattributen.
Eenmaal in Domburg een gezellige ontvangst. Het weer was ook geweldig en de groep gezellig. De docente gaf duidelijke aanwijzingen waar je ook later iets aan hebt.
De tweede dag was het weer slecht maar de stemming zat er goed in. We zijn in het gezellige Middelburg neergestreken. Hier onder een overkapping geleerd hoe je een goede schets kunt maken. Maar vooral het aanbrengen van schaduwen. Al met al gezellig en leerzaam.

Tilly / 28 en 29 september 2021

In een drang om eens plein-air te leren schilderen heb ik mij opgegeven voor de masterclass. En heb daar geen moment spijt van gehad. Het buiten schilderen is zó anders dan binnen schilderen. De sfeer van de omgeving; de kleuren; het weer; en zeker de veranderlijkheid gedurende elke minuut. Een ontzettende uitdaging. Maar bovenal genieten! Je bent veel meer één met je omgeving.
Henk zorgde voor humor en organiseert alles rondom het schilderen. Ik vond het echt een pré dat hij er bij was. Hans is zeer hartelijk, bescheiden, doet het schilderen voor waar nodig en je merkt dat hij je graag verder wil helpen. Dat vind ik zeer waardevol bij een leerkracht. Ik vind de twee mannen een geslaagde combinatie.
-Een kleine tip; een kort voorstelrondje voor de start.
-Een praktische tip; een houten doekendrager van de schilderswinkels werkt zeer onhandig. Zonde van het geld!

Sanne Bavelaar / 23 en 24 september 2021

Graag kijk ik nog even terug naar die mooie 3 daagse masterclass op het strand van Domburg:
Heerlijke dagen waarin ik veel geleerd heb. Plenair schilderen was nieuw voor mij, maar oh wat een ervaring! Een geweldige docent, een prettig gezelschap van medecursisten, prachtig weer en dat alles omlijst met goede zorg voor koffie, thee en lunch. Het was in ėėn woord GEWELDIG. Alie

Alie / 1,2 en 3 september 2021

Het waren intensieve schilderdagen. Door de uitstekende begeleiding van Hans Versvelt kom je tot mooie olieverfschetsen aan zee. Hij begint met een korte demonstratie, hoe je het beste je opzet kunt maken en snel kunt werken. Ook wel een gevecht tegen de elementen van wind, licht, eb vloed, beweging. Ieder dagdeel word er een andere lokatie gekozen. Doordat we heerlijk verwent werden met koffie, thee lunch etc kon je je fijn concentreren op het schilderen. Een zeer leerzame ervaring.

Geke Steenmetz / 24 en 25 augustus 2021

Ik heb enorm genoten van de 3-daagse workshop o.l.v. Hans Versfelt. Hij maakt natuurlijk prachtige schilderijen maar was ook een gedreven en enthousiasmerend docent. Ik heb veel geleerd.
Uiteraard heeft de groep waar ik in zat geluk gehad met het mooie weer, maar ook samen was de sfeer erg gezellig, mede door de goede voorbereiding en het gezelschap van Henk!
Ook humor! Dat Hans gewoon aan een Duitse dame vroeg of we haar (pontificaal) mochten schilderen en of ze zo vriendelijk wilde zijn wat dichterbij te komen liggen, hetgeen ze bereid was te doen.
Ook geleerd hoe we ons moesten aanpassen van wat je ging schilderen als de setting steeds veranderd. Ik heb al veel workshops gevolgd, maar deze krijgt van mij een 10!

Marian / 2, 3 en 4 juni 2021

Ik heb in 2021 deelgenomen aan de tweedaagse masterclass van Het Zeeuwse licht door Hans Versfelt
Voor mij een bijzondere ervaring, Veel geleerd over het “los” schilderen.
Erg inspirerend om de hele dag bezig te zijn met kijken en om het spannend op het doek vast te leggen
De kennis hierover wordt goed uitgelegd en toegelicht door Hans.
Leuke onderlinge sfeer, het gezamenlijk schilderen verbindt!
Twee mooie dagen voor lichaam en geest!

6 en 7 juli 2021

De reviews op de website geven precies ook mijn ervaringen met de Masterclass olv Hans Versfelt weer. Wat moet ik hier nog aan toevoegen. De gedreven uitleg van Hans en de heerlijke versnaperingen van Henk waren de perfecte toevoeging van mijn ervaring ” strand schilderen” in Domburg. Er was één nadeel: het weer was zó perfect dat er geen wolk of golf te zien was….maar dat gaf weer wel de mogelijkheid om mensen op het strand te leren schilderen.
Kortom, 2 heerlijke lange leerzame dagen met 6 schilderijtjes als resultaat.

Yozay / 21 en 22 september 2021

Heerlijke twee daagse Masterclass gehad in Domburg onder de deskundige leiding van onze docente Andrea Cook en Henk als supervisor.
Ontzettend leerzaam in een gezellige ambiance van het schilderen en plein air.
Zelfs het moeten uitwijken naar Domburg, vanwege regen en koude maakte helemaal niks uit.
Veel geleerd en genoten van het licht!
Lunch was prima verzorgd en de borrel aan het eind van de dag gezellig
Zeker voor herhaling vatbaar in 2022!

Els Bakker-Janus / 28 en 29 september 2021

Ik heb genoten van het schilderen, de omgeving, de lunch, de mensen om ons heen en de kunstenaar die ons super tips gaf zonder onze eigen stijl te laten hebben. De dagen waren goed ingedeeld en erg leuk om op verschillende plekken te schilderen per dag. Zeker voor herhaling vatbaar!

Christie / 30 juni, 1, 2 juli

Twee hele mooie leerzame dagen gehad! De demo van de kunstenaar en de goede begeleiding tijdens het schilderen werkten inspirerend. Verder zijn we op de dag goed verzorgd! Ik vond het een feestje!

24 en 25 augustus 2021

Zeer aan te raden plein-air lessen, voornamelijk door de heldere uitleg, èn zinvolle demo’s van Hans.
De flexibele, behulpzame, gezellige begeleiding was een extra pluspunt!
De materiaallijst mag wel minder v.w.b. hoeveelheid verf. Moe, maar erg voldaan terug naar huis gegaan!

Tot zover Henk, ik doe graag nog ns mee, dus tot ziens!
Dominique Coenen

Dominique Coenen / 24 en 25 augustus 2021

Uitstekend georganiseerde masterclass op artistieke locatie, met perfecte leskwaliteit. Ook al lukte het mij misschien niet om op de lesdagen het geleerde meteen in de praktijk te brengen, ik heb er zóveel van opgestoken! En nog eens heerlijke dagen gehad. Veel dank!

8 en 9 juni 2021

Ik schilder vaak en-plein-air aan zee, maar ik had behoefte aan nieuwe impulsen en aanwijzingen om mijn schilderijen sterker te maken. Het is een gok als je je ergens voor aanmeldt of je wel krijgt wat je hoopt te krijgen om je verder te kunnen ontwikkelen. Mijn twijfel bleek onterecht. Ik heb ontzettend veel geleerd van Hans Versfelt. Hij is een bevlogen kunstenaar en docent. Er zijn veel kunstenaars die goed schilderen maar geen les kunnen geven. En er zijn kunstenaars die goed les geven, maar zelf niet zo boeiend schilderen. Hans schildert fabuleus en kan ook nog erg goed les geven. De sfeer was fijn, er werd hard gewerkt door iedereen en vooral door de docent. Hij gaf iedereen uitvoerig aandacht, wist op elk niveau in te spelen en iedere cursist een goed gevoel te geven. Het was ideaal dat Henk er de hele dag bij was om alles te coördineren, ondersteuning te geven bij praktische probleempjes en daarmee de docent vrij te houden van allerlei regelwerk. Daarnaast is de catering subliem en voel je je echt verwend. Het waren topdagen!
Arienne Molenaar, Zoutelande

Arienne / 2, 3, 4 juni 2021

Een geweldige tweedaagse workshop gehad in Domburg. Hans Versfelt was de docent. Ik had speciaal voor hem gekozen, omdat ik zijn werken stuk voor stuk prachtig vind. De cursus overtrof mijn verwachtingen, maar alles zat dan ook mee: Hans zelf, begeleider Henk, een hele leuke groep en formidabel weer, wat het oog nog mogelijk maakte tijdens lunchtijd en na de workshop een verfrissende duik te nemen. Ik durf eigenlijk niet op herhaling, want beter dan dit was gaat het niet worden! Hans doceert bijzonder prettig en de verzorging was uit de kunst!

Michaela / 7, 8 september 2021

Een geweldige tweedaagse workshop gehad in Domburg. Hans Versfelt was de docent. Ik had speciaal voor hem gekozen, omdat ik zijn werken stuk voor stuk prachtig vind. De cursus overtrof mijn verwachtingen, maar alles zat dan ook mee: Hans zelf, begeleider Henk, een hele leuke groep en formidabel weer, wat het oog nog mogelijk maakte tijdens lunchtijd en na de workshop een verfrissende duik te nemen. Ik durf eigenlijk niet op herhaling, want beter dan dit was gaat het niet worden! Hans doceert bijzonder prettig en de verzorging was uit de kunst!

Anna Hoekstra /8, 9 juni 2021

De 3 daagse cursus is inspirerend, er is ruimte voor eigen inbreng, deskundige begeleiding, goede opbouw in de 3 dagen wb het schilderen, prima catering en een inspirerende groep.
Een aanrader voor mensen die al een beetje ervaring hebben met schilderen.

Ine Oomen / 1, 2, 3 september 2021

Ik heb de masterclass als geweldig ervaren. In het begin was het spannend wat te verwachten, het was immers de eerste keer dat ik met een groep onbekenden buiten zou gaan schilderen. De locatie is fantastisch, wat is er mooier dan het strand en de duinen!
Alle deelnemers stonden open voor een nieuwe ervaring, zelfs zeer ervaren kunstenaars hebben deelgenomen om buiten hun comfortzone te schilderen.
Ik heb persoonlijk veel geleerd van de begeleiding van Hans Versfelt, hij heeft me enorm geïnspireerd om het buiten schilderen verder op te pakken. De sfeer was fijn en ongedwongen, ook was de catering goed verzorgd. (drinken, lunch en gezellig napraten).
Kortom een aanrader!

Astrid Walraven / 8, 9 juli 2021

Een heel bijzondere Masterclass op het strand van Domburg.
Een 2 daagse Masterclass welke werd gegeven door de zeer deskundige en inspirerende Hans Versfelt. Weer ontzettend veel geleerd.
Ook de opzet van de Masterclass was goed georganiseerd, ‘s morgens koffie, een goed verzorgende lunch en na afloop onder genot van een drankje een nabespreking.
Het is een aanrader om aan deze Masterclass deel te nemen, zelfs voor een tachtigjarige.

Peter Hoeben / 23, 24 september 2021

Het waren 3 heerlijke dagen, genoten van de elementen ( zon, zee, luchten) en de lekkere lunches. De ondersteuning van Jo Dumont Tak was goed, hij helpt je zo nodig op gang en geeft feedback waar je wat aan hebt.
Ik zou het iedereen gunnen, een beetje ervaring met ????‍???? is wel handig.

Maria Verkooyen / 1, 2, 3 september 2021

Schilderes Marieke Ackerman attendeerde mij op deze Masterclasses. Het Zeeuwse licht in Domburg is echt schitterend: de zee en wolken zijn uniek omdat het licht steeds verandert gedurende de dag. De lessen van Henk van den Boogaard en Hans Versfelt waren opbouwend en stimulerend. Ieders werk werd aan het einde van de dag besproken en dat vond ik heel leerzaam. Wat ik heb geleerd tijdens deze Masterclass zal ik ook toepassen in mijn hele schilderwerk. Ik dank Henk van den Boogaard voor de goede verzorging met drinken en broodjes tijdens de cursus.

Anneke Ransdorp

Het programma van 2024 is beschikbaar, klik op de gewenste data en je kunt direct online boeken.

Vragen?

Stuur een bericht
0